27 Οκτ 2007

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΕ ΚΡΙΣΗ.

Είναι αλήθεια ότι το κεντρικό δελτίο του Mega έχει αρχίσει να παίρνει τη κάτω βόλτα; Πολλοί παράλληλα είναι αυτοί που πιστεύουν πως στο τέλος της χρονιάς, είναι πιθανό να τερματίσει τρίτο…

Κάποτε ο κ. Καραμανλής είχε κάνει μια αναφορά για κάποιους ΄΄νταβατζήδες΄΄। Δεν θυμάμαι με ποιά αφορμή και ποιους εννοούσε.Θα ήθελα όμως να σημειώσω πως ΄΄νταβατζήδες΄΄ στην ενημέρωσή μας, σε καμιά περίπτωση δεν χρειαζόμαστε. Βέβαια, δεν εννοώ πως τα κανάλια και ειδικά το Mega, παίζουν ενίοτε το ρόλο του νταβατζή στην ενημέρωση των πολιτών, απλά παρακολουθώντας τις πολιτικές εξελίξεις το τελευταίο καιρό, παρατηρώ πως πληθαίνουν οι φωνές που επισημαίνουν πως ορισμένα ΜΜΕ προσπαθούν να χαλιναγωγήσουν τη σκέψη και τη γνώμη του κόσμου.

Η κυβέρνηση και η αντιπολίτευση, οφείλουν να συμβάλουν ουσιαστικά στη θωράκιση του πλαισίου λειτουργίας των ΜΜΕ, έτσι ώστε να εξαφανιστεί κάθε πιθανότητα μελλοντικά κάποιοι να μπορέσουν να λειτουργήσουν ως ΄΄νταβατζήδες΄΄ στην ενημέρωσή μας. Αυτό, έχει να κάνει τόσο με τη ποιότητα της δημοκρατίας, όσο και με την επιβίωση του πολιτικού μας συστήματος.

Τόσο στη ΝΔ, όσο και στο ΠΑΣΟΚ, πρέπει να υπάρξει αυτοκάθαρση. Την πολιτική πρέπει να την παράγουν οι πολιτικοί. Ο κ. Καραμανλής και ο κ. Παπανδρέου πρέπει να γίνουν οι σημαιοφόροι της ΑΥΤΟΚΑΘΑΡΣΗΣ του πολιτικού μας συστήματος. ΣΤΟΧΟΣ πρέπει να είναι η προκοπή του τόπου.Τον στρατηγικό σχεδιασμό για την επίτευξη αυτού του στόχου δεν τον κάνουνοι επιχειρηματίες, αυτοί απλά συμβάλουν, άλλοτε θετικά και άλλοτε αρνητικά.

Το στρατηγικό σχεδιασμό τον κάνουν οι πολιτικοί μέσω της πολιτικής.Ο λαός ψηφίζει κυβέρνηση για να διοικήσει το κράτος. Το κράτος δίδει τη δυνατότητα σε ιδιώτες, να ασκήσουν επιχειρηματική δραστηριότητα. Η επιχείρηση πρέπει και οφείλει να έχει ως στόχος το κέρδος. Παράλληλα όμως οι επιχειρήσεις πρέπει να συμβάλλουν ουσιαστικά στην αποφυγή της έξαρσης των κοινωνικών ανισοτήτων, αποδίδοντας το μέρισμα που τους αναλογεί, προς όφελος της κοινωνικής συνοχής. Με λίγα λόγια, ο λαός είναι αυτός που δίδει τη δυνατότητα σε κάποιους ιδιώτες να ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα και οι επιχειρήσεις πρέπει να ανταποδίδουν αυτά που του οφείλουν. Τόσο απλά είναι τα πράγματα.

Οι κ.κ. Παπανδρέου και Καραμανλής, τιμώντας, αναδεικνύοντας και προάγοντας την πολιτική τους κληρονομιά, οφείλουν και πρέπει να συνεργαστούν για να βγει επιτέλους το πολιτικό μας σύστημα από τη κρίση των τελευταίων ετών, οφείλουν να διαλύσουν το καρκίνωμα που οι πολίτες ονομάζουν διαπλοκή, οφείλουν να απαλλάξουν τα πολιτικά κόμματά από τα φερέφωνα της. Οφείλουν να συνεργαστούν για την εξυγίανση της δημοκρατίας μας, για την προκοπή του τόπου, τη προκοπή της Ελλάδας και των Ελλήνων. Οφείλουν να ξανακάνουν ξανά το τόπο μας, σημείο αναφοράς της Δημοκρατίας, στο διαρκώς μεταβαλλόμενο παγκόσμιο σκηνικό. Εμείς τη διδάξαμε, σε μας πέφτει και ο κλήρος να βρούμε τις λύσεις για να βγει η δημοκρατία από τη κρίση που γενικότερα αντιμετωπίζει.Πιστεύω πως τόσο ο κ. Καραμανλής, όσο και ο κ. Παπανδρέου θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων που σήμερα οι συνθήκες επιβάλλουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: